text.skipToContent text.skipToNavigation
Quality.jpg

Fabory staat voor kwaliteit en innovatie

Voor advies, analyses of berekeningen op maat bent u bij Fabory aan het juiste adres. Een team van technische experts staat u bij om problemen over bevestigingsmaterialen op te lossen en om advies te geven over het ontwerp en de toepassing van diverse bevestigingen.

Dankzij een hechte samenwerking met normalisatie-instituten en technische commissies garanderen we een hoog niveau van technische kennis en informatie. Zo staat ons technische experts onder andere voor de volgende diensten voor u klaar:

  • Het geven van technisch advies over bevestigingsartikelen, materialen en oppervlaktebedekkingen.
  • Voor het maken van een berekening van optimale montagecondities van bevestigingsartikelen.
  • Voor het testen van bevestigingen in de klanttoepassing als borgingssystemen, zelfborende/draadvormende schroefdraadartikelen, ankers, blindklinksystemen en verlijmingen.
  • Voor het maken van geavanceerde analyses van montage condities, waaronder: wrijvingscoëfficiënten, een aanhaalmoment, boutspanning, hoekverdraaiing en klemkracht.
  • Het verzorgen van technische trainingen voor medewerkers en klanten op locatie en het geven van online webinars.
Advies.png

Advies

Het geven van technisch advies over bevestigingsartikelen, materialen en oppervlaktebedekkingen.

Testen.png

Testen

Het testen van de bevestigingen in de klanttoepassing zoals borgingssystemen, blindklinksystemen en materiaaleigenschappen.
Analytics.png

Analyses

Het maken van geavanceerde analyses van montage condities, waaronder: boutspanning, hoekverdraaiing en klemkracht.

training.png

Trainingen

Het verzorgen van technische trainingen via online webinars of op locatie.

Berekening.png

Berekeningen

Het maken van een berekening van optimale montagecondities van bevestigingsartikelen.

Meer_weten.png

Meer weten?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Certificeringen

Fabory streeft ernaar om uit te blinken met een hoog kwaliteitsniveau van services en producten. Daarom is niet alleen het kwaliteitsmanagementsysteem van Fabory ISO 9001 gecertificeerd maar wordt bovendien de kwaliteitscontrole uitgevoerd in een eigen ISO/IEC 17025 geaccrediteerd laboratorium.

Bovendien is Fabory ook een milieubewuste organisatie. Het milieumanagementsysteem is ISO 14001 gecertificeerd. Uiteraard omvat dit ook de nodige maatregelen om te voldoen aan de milieu gerelateerde EU-richtlijnen zoals REACH en RoHS.

Kwaliteitscontrole

De kwaliteit van onze producten begint bij het selecteren van de juiste leveranciers. We beoordelen potentiële leveranciers door het testen van samples en audits van hun productieprocessen. Ook goedgekeurde leveranciers worden doorlopend geëvalueerd met als doel het bewaken van hun productkwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

De aansturing van kwaliteitscontrole is geïntegreerd in het SAP-systeem en wordt uitgevoerd in het geaccrediteerde laboratorium. De accreditatie door A2LA – American Association for Laboratory Accreditation – demonstreert sedert meer dan 20 jaar de professionaliteit van het QC-team en de betrouwbaarheid van de meetresultaten. Behalve dimensionele controles, worden ook mechanische en chemische kenmerken getest en indien nodig gecertificeerd. Certificeringen gebeuren volgens de Europese norm EN ISO 16228.

Naast dit systeem van leveranciersevaluatie, controleren we producten aan de hand van logistieke en laboratorium (QC) inspecties. In ons A2LA-geaccrediteerd laboratorium testen we karakteristieken als hardheid, schroefdraadtolerantie, treksterkte en RoHS-conformiteit.

Productnormen en Specificaties

Bevestigingsartikelen moeten uiteraard voldoen aan specificaties: voor het standaard assortiment kan hierop gefilterd worden in de webshop. Fabory volgt nauwgezet de evolutie van internationale en nationale normen over bevestigingsartikelen. Specificaties van klanten worden in het centrale SAP systeem beheerd zodat steeds de actuele versie gevolgd wordt.

Lot (Batch) - Traceability

Een geavanceerd batch managementsysteem waarborgt dat alle ontvangen goederen getraceerd kunnen worden gedurende het hele logistieke proces van leverancier tot klant. Met het Fabory batchnummer is de historie van de goederen vastgelegd, inclusief het ordernummer, leverdatum, controles en productie-lotnummer van de fabrikant.

 

Fabory 3D-portal

Vergroot uw zichtbaarheid in het voortraject van nieuwe opdrachtgevers en zet uzelf in de schijnwerper als expert binnen uw vakgebied. Fabory biedt in samenwerking met Cadenas een 3D-portaal aan met ruim 75.000 CAD-tekeningen van bevestigingsmaterialen en gereedschappen. Daarmee brengt u uw materialen perfect in beeld tijdens de ontwerpfase van uw project.

Voortdurend up-to-date

Het 3D-portaal is gebaseerd op de PARTcommunity technologie van Cadenas. Een tool met web-based oplossingen voor ingenieurs, ontwerpers, technici, kopers en toonaangevende beslissers in de industriële sector. In het portaal zijn ruim 75.000 genormeerde producten van Fabory omgezet naar goed werkende 2D en 3D CAD-modellen. De modellen worden weergegeven in verschillende aanzichten en met of zonder maatvoering. Met een paar klikken download u modellen in bijna 100 verschillende formaten, waaronder .DXF, .DWG, .STEP en .IGS. De tekeningen zijn vervolgens te verwerken in de persoonlijke omgeving van uw organisatie. En vanuit het 3D-portaal komt u eenvoudig bij het juiste artikel in onze webshop terecht. Met deze service helpen we bedrijven te excelleren en zich voortdurend te blijven ontwikkelen. We zien wereldwijd een stijgende lijn in het aantal downloads en het profijt dat organisaties van het portaal ervaren. Dankzij input van onze leveranciers houden we het 3D-portaal voortdurend up-to-date.

De voordelen van het 3D-portaal

  • Toegang tot volledige productspecificaties, engineering-data met de essentiële metadata van de producten, massa, materiaal- of milieubeschermingsnormen.
  • De originele 3D CAD-tekeningen zijn via het 3D-portaal rechtstreeks naar uw CAD-software te downloaden.
  • Technische kennisdatabank met een naadloze integratie met fabory.com.
  • Applicatie voor de mobiele telefoon.
  • Het 3D-portaal is een dynamisch platform met een actueel aanbod.
Naar Fabory 3D-portal

Technisch consult op locatie

Een team van technische experts staat klanten bij om advies te geven over het ontwerp en toepassing van diverse bevestigingen. Een hechte samenwerking met normalisatie-instituten en technische commissies garandeert een hoog niveau van technische kennis en informatie.

Het technisch advies strekt zich uit vanaf de juiste keuze van artikelen, materialen en corrosiebescherming, over het geven van technische training en webinars tot het ontwikkelen van op maat gemaakte bevestigingsartikelen. Bovendien wordt diepgaand onderzoek en testen van montagecondities aangeboden, evenals het onderzoek naar de oorzaak van falende schroefdraadverbindingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een technisch consult bij Fabory of op locatie?

Neem contact op